Sfatul #1: De ce sa cumperi o tableta romaneasca si nu una chinezeasca?

Untitled-1

Intr-o serie numita “Sfaturi in achizitionarea unei tablete” am decis sa abordez acest subiect controversat: Branduri RO vs Branduri Chinezesti. De ce am ales acest subiect? Pentru ca multi se plang de faptul ca de fapt tabletele romanesti sunt de fapt chinezesti si nu e nimic romanesc la ele, in afara de pret, care ajunge sa fie dublu fata de pretul ei de achizitie in China. ( Trebuie tinut cont totusi si de cheltuielile de transport, taxe vamale… etc)

Pentru ca vreau sa te ajut sa faci cea mai buna alegere, ar trebui sa intelegi de ce trebuie sa iti iei una romaneasca, si nu sa cauti pe toate siteurile tablete chinezesti ieftine. (Atentie, comparatia o fac intre tablete romanesti gen Allview, Serioux si tablete gen Xing-Chi (sau nume deastea)).

Deci care e diferenta intre o tableta romaneasca si una chinezeasca?

Principala diferenta, si cea mai importanta pentru noi, ca si consumatori, este faptul ca in cazul asa ziselor tabletelor romanesti ai pe cine trage de maneca in cazul in care se intampla ceva… si de multe ori se intampla pentru ca sunt ieftine si calitatea componentelor este redusa pentru a putea produce la un asa pret.

Acum gandeste-te si la varianta in care dai o suma mai mica pe o tableta pe care o iei de pe Mercador sau alte siteuri de anunturi, de la baieti descurcareti. Dupa 1 luna de utilizare, nu se mai aprinde tableta iar cel care ti-a dat-o nu are ce face pentru ca nu a produs-o el… ce ai facut? Ai aruncat pe fereastra cateva sute de lei, corect?

Chiar daca garantia nu acopera si vina noastra, cei de la firma sunt dispusi sa te ajute contra-cost (De ex cum am patit eu cu UTOK 700D, caruia i-am spart touchscreen-ul si daca as fi vrut sa o repar ar fi trebuit sa dau 160 de lei).

Un alt lucru important

In afara de faptul ca primesti garantie, ia in consideratie si faptul ca aceste firme creeaza locuri de munca si daca le ies planurile de a iesi in pietele din vestul Europei, atunci gandeste-te ce impact ar avea asupra economiei nationale si pana la urma asupra fiecaruia dintre noi.

[Total: 0    Average: 0/5]

Sfatul #1: De ce sa cumperi o tableta romaneasca si nu una chinezeasca? on April 21, 2014 rated 3.9 of 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>