Cum alegi cea mai bună tabletă pentru tine? Nu arunca banii aiurea!

tableta

Înainte de a-ţi oferi câteva sfaturi care te vor ajuta să-ţi alegi tableta care ţi se potriveşte va trebui să răspunzi la următoarea întrebare:

Pentru ce îţi doreşti o tabletă?

Mulţi dintre cei ce-şi cumpără o tabletă o fac din simplul motiv că este la modă,nu o cumpără pentru a profita de funcţiile pe care aceasta le posedă şi pe care le-ar putea folosi în avantajul lor, de aceea este crucial să descoperi activităţile pe care le vei realiza cu o tabletă, în funcţie de asta, citind rândurile de mai jos, vei descoperi tableta care ţi se potriveşte.

Preţul – este unul dintre principalii factori în funcţie de care ne alegem o tabletă. De multe ori nu avem banii necesari pentru a ne cumpăra ultimul model de iPad sau de Samsung Galaxy Tab, de aceea ne orientăm către tablete mai ieftine care, din nefericire, de multe ori nu se ridică la nivelul aşteptărilor noastre.

O vorbă spune: „cât dai atât face”, adică nu te aştepta să dai 300 lei pe o tabletă şi să fie la fel de performantă ca o tabletă de top, să fie construită din materiale de calitate sau să se comporte ireproşabil de fiecare dată când o utilizezi.

Sfatul specialiştilor este ca în cazul în care nu ai destui bani, dar îţi doreşti cu ardoare o tabletă, ar fi bine să mai strângi din dinţi câteva luni, să mai pui deoparte nişte bănuţi şi să-ţi cumperi o tabletă bună din majoritatea punctelor de vedere.

iOS-VS-Android

[more…]

Sistemul de operare – în momentul de faţă pe piaţa sistemelor de operare lupta se dă între sistemul de operare al celor de la Apple, IOS, şi cel al celor de la Google, Android; Microsoft OS încearcă să se strecoare pe piaţă, dar datorită faptului că aplicaţiile sunt puţine şi utilizarea puţin greoaie, şansele să le ameninţe supremaţia celor două sisteme de mai sus sunt infime.

Dacă îţi doreşti un sistem de operare rafinat, bine realizat, simplu de utilizat, pe care pot rula o mulţime de aplicaţii atunci IOS este câştigătorul detaşat.

Pe de altă parte, nici Android-ul nu se lasă mai prejos, fiind prezent pe majoritatea tabletelor de pe piaţă, iar aplicaţiile care pot fi instalate pot fi nenumărate.

Principala caracteristică ce le deosebeşte o reprezintă aplicaţiile care pe IOS sunt bine realizate, dar, în marea majoritate a cazurilor sunt contra cost, în schimb pe Android, aplicaţiile pot prezenta bug-uri, dar sunt în mare parte free.

diagonalamonitor

Diagonala şi tipul display-ului - principala componentă a tabletei, cu care vei intra constant în contact, o reprezintă display-ul, acesta este cel ce se va face vinovat de experienţa de utilizare şi de cât de mulţumit vei fi de tableta dumneavoastră.

Diagonala display-ului poate influenţa portabilitatea tabletei, autonomia acumulatorului şi practibilitatea tabletei.

Un display cu o diagonală mare, peste 9.7 inch, îţi va facilita utilizarea funcţiilor tabletei fiind mai practică, te vei bucura de o experienţă sporită în timpul vizionării filmelor, navigării pe net, jocurilor, citirii cărţilor, vizualizării sau editării imaginilor.

Un display cu diagonală mică va spori în schimb autonomia acumulatorului, display-ul fiind principalul consumator de energie al tabletei, şi va oferi o portabilitate ridicată, datorită dimensiunilor reduse.

Tipul ecranului tactil reprezintă o altă caracteristică de care trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi tableta PC.

În momentul de faţă există două tipuri de ecran tactil: capacitiv şi rezistiv, de departe cel mai bun fiind cel de tip capacitiv deoarece răspunde mult mai bine la comenzi, este mult mai sensibil, mai fiabil şi are o rată mai mică de erori decât contracandidatul.

Procesorul şi memoria RAM – procesorul este motorul din spatele display-ului care îţi va executa comenzile în timp util, iar memoria RAM este esenţială pentru tabletă ca de altfel pentru orice sistem de calcul.

Procesoarele care se găsesc în momentul de faţă pe piaţă sunt destul de performante beneficiind de tehnologii Dual-Core şi chiar Quad-Core. În momentul de faţă se găsesc pe piaţă două tipuri de memorie RAM: DDR2 şi DDR3, cea din urmă fiind mult mai rapidă decât prima. Minimul de memorie RAM pentru o tabletă este de 512 MB, majoritatea tabletelor din momentul de faţă au însă memoria RAM de 1GB sau chiar mai mare.

Capacitatea de stocare – nu mai trebui să îţi spun că cu cât tableta pe care o vei cumpăra are o memorie mai mare cu atât poţi stoca pe ea mai multe poze, filme, melodii, iar dacă tableta are şi slot microSD atunci spaţiul de stocare poate fi sporit cu ajutorul cardurilor de memorie microSD.

Cea mai rapidă memorie însă este memoria flash care vine preinstalată pe tabletă de aceea este bine ca aceasta să fie cât mai mare, cel puţin 8 GB, pe piaţă existând tablete cu spaţiu de stocare integrat de până la 32 GB.

Conectivitatea – tableta înseamnă în primul rând portabilitate şi navigare pe net, de aceea este foarte important să acorzi o atenţie sporită capitolului conectivitate al tabletei PC pe care doreşti să o cumperi.

Majoritatea modelelor de pe piaţă dispun de module wireless cu ajutorul cărora te poţi conecta la net de ori unde există o conexiune Wi-Fi. Dacă te afli mai mereu pe drum sau în zone unde nu poţi beneficia de conexiune fără fir la net, poţi opta pentru o tabletă cu modul 3G integrat.

Un port HDMI îţi va permite să vizinoezi filmele stocate pe tabletă pe un televizor HD, iar ieşirea audio de 3.5 mm nu trebuie să lipsească în cazul în care eşti un împătimit de muzică.

Autonomia – degeaba îţi cumperi tabletă dacă trebuie s-o ţii mereu în priză, aceasta trebuie să-ţi permită să o utilizezi în special în spaţiile în care nu există o priză.

Acumulatorul tabletei trebuie să aibă o autonomie de navigare de cel puţin 6 ore, ea fiind influenţată de numărul de aplicaţii rulate, de conexiunea la internet, de tipul display-ului şi cel al acumulatorului.

Materialele din care este construită – într-un fel simţi o tabletă construită din aluminiu şi într-altul una cu o carcasă din plastic de proastă calitate. Poate nu consideri ca fiind foarte importante materialele din care este construită tableta, dar aceastea joacă un rol important în experienţa de utilizare pe care ţi-o va oferi tablet.

Materiale precum cauciucul, aluminiul şi plasticul de înaltă calitate nu fac decât să te îndrăgosteşti de tableta pe care doreşti să o cumperi.

În încheiere ţin să menţionez că tableta trebuie privită ca un instrument care îţi poate uşura munca şi îţi poate face viaţa mai frumosă. Dacă îţi cumperi o tabletă doar pentru că este la modă şi că vecinul sau prietenul tău are una, nu vei face decât să arunci nişte bani pe fereastră.

Cum alegi cea mai bună tabletă pentru tine? Nu arunca banii aiurea! on August 6, 2013 rated 4.9 of 5

One thought on “Cum alegi cea mai bună tabletă pentru tine? Nu arunca banii aiurea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>